Geïnteresseerd?

Wij informeren je graag over de mogelijkheden om te huren in dit prachtige nieuwbouwproject.

Stienstra

Vastgoed zit Stienstra in het bloed. Sinds 1961 is Stienstra als vastgoedonderneming actief in heel Nederland. Stienstra richt zich op bestaande en op nieuwbouw-woningen in het middensegment.

De portefeuille van Stienstra omvat enkele duizenden woningen. Omdat Stienstra al zo lang in het vastgoed zit, heeft de onderneming, dankzij ervaringen en ontwikkelingen in het verleden een scherpe blik naar de toekomst. Stienstra weet wat er vandaag én morgen speelt in de Nederlandse woningmarkt en kent de wensen van de huurders: optimaal woongenot met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

Stienstra heeft voor jou een ruim aanbod van huurwoningen. Woningen en appartementen door heel Nederland. Woonplezier is één van de belangrijkste levensbehoeftes en daar dragen wij graag aan bij. Jouw woonwensen staan bij ons centraal.

Je kunt op werkdagen van 09.30 - 17.30 uur contact opnemen met Patrick Kuijper, Rayonmanager Nieuwbouw bij Stienstra.

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Geen probleem. Klik op de button hieronder en vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Patrick Kuijper
Patrick Kuijper
Rayonmanager Stienstra
Enthousiast? Zin om in KVL te komen wonen? Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul vrijblijvend het interesse formulier in en wij nemen spoedig contact met je op!
Ja, ik heb interesse!
Live your best life - Stienstra

Vraag & Antwoord

Toch nog vragen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Bel ons op: (045) 5638300. Of email jouw vraag naar: nieuwbouw@stienstra.nl

Op de website zie je de “kale” huurprijs. 

De huurprijs is inclusief:

  • Wand- en vloerafwerking

Extra kosten die Stienstra rekent zijn:

  • Administratiekosten, deze zijn éénmalig €  125,-- excl. B.T.W.
  • Waarborgsom. Deze bedraagt minimaal één keer de maandhuur. In bijzondere gevallen kan een hogere waarborgsom gevraagd worden.

Houdt rekening met onderstaande kosten die je zelf nog moet betalen:

  • Verwarming 
  • Verbruik water- en waterschapsbelasting
  • Stroom
  • Aansluiting internet/bellen/tv
  • Gemeentelijke belastingen (rioolheffing, afvalstoffenheffing)

De eerste huurbetaling betaal je handmatig. Voor de volgende huurbetalingen zullen wij gebruik maken van de machtiging.
 

Bij het sluiten van de huurovereenkomst vragen wij een waarborgsom. De waarborgsom bedraagt minimaal één keer de maandhuur. In bijzondere gevallen kan een hogere waarborgsom gevraagd worden.

Nadat je de huur hebt opgezegd maken wij een afspraak met je voor een voor- en eindinspectie. Bij deze afspraak spreken wij af hoe de woning moet worden opgeleverd.
De waarborgsom krijg je terug wanneer je de woning conform afspraak en zonder huurachterstand weer oplevert aan Stienstra. De waarborgsom beschermt de verhuurder tegen eventuele tekorten of gebreken bij vertrek uit de woning.

Iedere nieuwe huurder betaalt éénmalig €  125,-- administratiekosten voor het afsluiten van de huurovereenkomst.

Nee, bij een woning zijn geen servicekosten. 

Wie een woning van Stienstra huurt, tekent een huurcontract voor minimaal 3 jaar. En dat heeft een reden. Een periode van 3 jaar zorgt voor rust in een complex of straat. Serieuze huurders die fijn willen wonen en plezierige, langdurige contacten willen onderhouden met andere bewoners en niet om de haverklap geconfronteerd willen worden met verhuizingen van bijvoorbeeld werknemers die door bedrijven tijdelijk (1 jaar) op een andere locatie worden geparachuteerd. Daarom een huurperiode van 3 jaar. Na deze drie jaar geldt een opzegtermijn van 1 maand. De huur opzeggen kan elke 1e of de 15e van de volgende maand.

Je kunt je aanmelden via deze website. Hier vragen wij je een aantal gegevens in te vullen. Daarna nemen wij contact met je op.
Voor een volledige inschrijving sturen wij je dan een persoonlijke digitale inschrijflink.

Ja dat kan! Als wij je een persoonlijke digitale inschrijflink sturen vragen wij je drie voorkeuren op te geven. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met je eerste voorkeur. Je kunt maar 1 woning huren.

Om voor deze woningen in aanmerking te komen, heb je een bruto (gezamenlijk) maandinkomen nodig van 4 x de (kale) maandhuur van de woning, waarbij een eventueel 2e inkomen voor de helft wordt meegerekend. Dit is ter beoordeling van Stienstra en afhankelijk van het type woning en de huurprijs.

Eventuele betalingsverplichtingen (zoals alimentatie, persoonlijke leningen e.d.) worden in mindering gebracht op het inkomen.

Extra inkomen uit overwerk kan eventueel meegerekend worden, indien dit een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen.

Bij de inschrijving wordt om een originele werkgeversverklaring gevraagd. Deze verklaring, voorzien van een firmastempel, dient van recente datum te zijn en te worden ondertekend door de werkgever. Naast de werkgeversverklaring vragen wij je drie recente salarisstroken bij te voegen (bij weekbetaling de laatste tien loonstroken). Indien je geen werkgever hebt (zoals bijvoorbeeld pensioengerechtigden), vragen wij je een recente jaaropgave van je inkomen te overleggen.

Zelfstandigen vragen wij een volledige, door een accountant of administratiekantoor opgemaakte balans (uitgebreide winst- en verliesrekening) van de afgelopen twee jaar te overleggen. Tevens is er een bankgarantie of extra waarborgsom vereist.

Indien je onvoldoende maandinkomen hebt, en je aan ons te kennen geeft dat je eigen vermogen meegerekend dient te worden, vragen wij je hier ook een opgave van mee te zenden.

Indien je geen werkgever hebt omdat je gepensioneerd bent, vragen wij je een recente jaaropgave van uw inkomen te overleggen. Voor gepensioneerden gelden andere inkomensnormen; hier wordt per individu naar gekeken.

Nee, het is helaas niet mogelijk om te huren met garantstelling. Jij en je eventuele partner moeten zelf voldoen aan onze inkomensnorm.

Het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen. Hierbij rekenen wij maximaal twee inkomens (partners) tot een gezamenlijk inkomen. Er mogen niet meer dan twee huurders ingeschreven staan op hetzelfde adres. Studiefinanciering rekenen wij niet als inkomen en wij accepteren geen garantstellingen.

De ondertekenaars van de huurovereenkomst moeten de woning bewonen. Na verhuizing naar het KVL-terrein schrijven alle bewoners(s), waaronder de ondertekenaars van het huurcontract, zich in op het gehuurde adres bij de Gemeentelijk Basis Administratie.

Het is niet toegestaan een woning te delen met een persoon waar je geen aantoonbaar duurzaam huishouding mee voert.

Nee. Enkele woningen hebben een eigen parkeerplaats. Andere woningen maken gebruik van de openbare parkeerplaatsen (zie verkavelingstekening).

De woningen worden gefaseerd opgeleverd. De verwachting is dat de eerste woningen in het 4e kwartaal 2020 worden opgeleverd.

Het is nu niet mogelijk om de woningen te bezichtigen.
Bezichtiging is alleen mogelijk tijdens een Open Huis. 
Gezien de bouwwerkzaamheden is het nu nog niet mogelijk om een Open Huis te plannen.

Omdat wij op dit moment nog niet precies weten wanneer de woningen worden opgeleverd, ontvang je na goedkeuring van jouw inschrijving een reserveringsovereenkomst. Een reserveringsovereenkomst geeft je de zekerheid op de huur van een woning naar keuze. je verplicht je hiermee tot het tekenen van een huurovereenkomst op het moment dat de woningen gereed zijn voor oplevering. Ter zekerheidsstelling dien je één maandhuur te betalen, welke bij oplevering omgezet zal worden in de waarborgsom. 

De wanden worden met glasweefselbehang in de kleur wit opgeleverd. Je hoeft dus niks meer aan de wanden te doen. Mocht je toch de wanden een kleur willen geven, dan is dit mogelijk. Houdt er dan wel rekening mee dat wanneer je ooit besluit het appartement te verlaten, de wanden in de oorspronkelijke kleur moet worden teruggebracht.

Een huurwoning in de vrije sector is een woning waarbij de huurder geen recht heeft op huursubsidie. Huursubsidie wordt ook wel huurtoeslag genoemd.
Huurtoeslaggrens is €  737,14 (peil 01-01-2020).

*Aan deze gegevens, impressies en plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

Kom ik in aanmerking voor deze huurwoningen?

Heb je interesse?

Hartelijk bedankt voor je interesse in Thuis in KVL.

Heb je vragen of hulp nodig bij het invullen van dit formulier? Bel met ons op 045 - 5638300 of stuur een mail naar kcc@stienstra.nl. Wij staan je graag persoonlijk te woord.

Uw gegevens

Partner

Werk en inkomen

Overige gegevens